Functies

Voor de volgende functies binnen NVA zoeken we gemotiveerde vrijwilligers:

Huiswerkhulp
Om te zorgen dat kinderen op de basisschool niet achter gaan lopen met taal of rekenen biedt het Vrouw en Kind Centrum huiswerkhulp. De huiswerkhulp ondersteunt een kind bij taal of rekenen 2 tot 3 uur aaneengesloten op een vaste middag per week.

Taalcoach voor kinderen

Taalcoaching voor kinderen is gericht op asielgezinnen, waarvan zowel de ouders als de kinderen de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen.

Individuele taalcoaches, voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar, ondernemen taalactiviteiten met het kind in/vanuit de thuissituatie. De coach betrekt de ouders bij de begeleidingsmomenten en geeft ze advies met betrekking tot de taalontwikkeling van hun kind. Tijdsinvestering: Vanaf 1 uur per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m vrijdag na 14.30 uur, avonden en weekend mogelijk.

Maatschappelijke begeleider

Maatschappelijke begeleiders ondersteunen statushouders bij het regelen van praktische zaken. Je helpt ze bij het afsluiten van verzekeringen, het vinden van een huisarts, het aanmelden van de kinderen op een school of het aanvragen van een uitkering. Als de praktische zaken geregeld zijn, bespreek je wat de klant nodig heeft om zich thuis te kunnen voelen en helpt ze op weg. Tijdsinvestering: Gemiddeld 12 uren per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m donderdag tussen 09.00-17.00 uur in overleg.

Spreekuurmedewerker

Spreekuurmedewerkers beantwoorden vragen van onze klanten over verblijfsrechtelijke zaken, zoals naturalisatie of het aanvragen of verlengen van een verblijfsvergunning. Meestal kun je iemand direct helpen, soms verwijs je door naar een andere instantie. Tijdsinvestering: Gemiddeld 2 uren per week. Inzetbaarheid: Maandag 13.30-15.30 uur en/of woensdag 13.30-15.30 uur.

Taalcoach

Een taalcoach ondersteunt klanten bij het leren van de Nederlandse taal. We onderscheiden 3 verschillende taalcoaches:

 1. De individuele taalcoach onderneemt samen met de klant activiteiten die de taalverwerving ondersteunen. Denk aan huiswerkbegeleiding en het doen van extra taaloefeningen. Ook ga je met klanten oefenen in de praktijk door naar de markt, bibliotheek of speeltuin te gaan.
  • Amersfoort: Tijdsinvestering: Vanaf 1 uur per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m vrijdag, avonden en weekend mogelijk.
  • Regio Doorn en Zeist: Tijdsinvestering: Vanaf 1 uur per week. Inzetbaarheid: Overdag of in de avond.
 2. De taalcoach in de les ondersteunt de professionele NT2-docent. Jouw ondersteuning is op aanwijzing van de docent. Je oefent bijvoorbeeld in kleine groepjes of besteedt extra aandacht aan spreekvaardigheid.
  • Amersfoort: Tijdsinvestering: Vanaf 2,5 uur per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m vrijdag tussen 09.00-15.00 uur.
  • Regio Doorn en Zeist: Tijdsinvestering: Dagdeel van 2,5 uur per week. Inzetbaarheid: Overdag maandag t/m vrijdag.
 3. De taalcoach in de praktijk ondersteunt een groepje van ongeveer 3 klanten buiten de lesuren om. Je geeft huiswerkbegeleiding en onderneemt activiteiten buitenshuis om praktijksituaties te oefenen.
  • Amersfoort: Tijdsinvestering: Vanaf 2 uren per week. Inzetbaarheid: Maandag t/m vrijdag, avonden en weekend mogelijk.
  • Regio Doorn en Zeist: Tijdsinvestering: Vanaf 1,5 uur per week. Inzetbaarheid: Overdag maandag t/m vrijdag.

Goede en gedreven taalcoaches zijn welkom in de hele regio. Amerongen, Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, Bunschoten, Cothen, De Bilt, Doorn, Driebergen, Langbroek, Leersum, Leusden, Maartensdijk, Odijk, Werkhoven, Wijk bij Duurstede en Zeist! 

Vrouw en Kind Centrum

In het Vrouw en Kind Centrum kan je meewerken als vrijwilliger. Door vrijwilligerswerk leer je je talenten kennen, en je leert hoe je ze het beste kunt gebruiken. Je komt in een team van vrouwen die dezelfde taken doen. Er zijn 4 verschillende teams.

Gastvrouw

Als gastvrouw zorg je voor de lesruimtes, de koffie en thee, de keuken, en de voorraad. Je regelt dat alles er gezellig en verzorgd uitziet. De werktijden zijn overdag tussen 08.45 en 17.00 uur. Soms zijn er ook gastvrouwen nodig bij bepaalde activiteiten. Je zorgt dan dat er een gezellige sfeer is, waarin vrouwen zich warm ontvangen voelen. Tijdsinvestering: Gemiddeld 6 uren per week.

Kinderoppas

Bij de Oppas komen kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar oud. Onze vrijwilligers zorgen voor een veilige en vertrouwde sfeer, waarin de kinderen kunnen spelen. Je doet veel leuke activiteiten met de kinderen, en hebt ook contact met de moeders. Je werkt in een groep van 2 tot 5 medewerkers, en er zijn maximaal 14 kinderen. Tijdsinvestering: Gemiddeld 6 uren per week. Inzetbaarheid: Overdag maandag t/m vrijdag.

Activiteitenbegeleider

Als je het leuk vindt om groepen te begeleiden in een activiteit of een cursus te geven, ben je welkom in ons team Activiteiten. Er zijn verschillende cursussen die door vrijwilligers worden verzorgd. Je krijgt begeleiding en coaching bij je taken, en er zijn verschillende trainingen die je zelf kunt volgen. Op dit moment zijn we op zoek naar medewerkers voor de fietsles, en vrouwen die het leuk vinden om andere vrouwen te trainen. Tijdsinvestering voor begeleider activiteiten, computerles en kleding maken is gemiddeld 3 uren per week. Voor de creatieve les en taalles is dat gemiddeld 2 uren per week. Inzetbaarheid: in de ochtend. Voor de medewerker fietslessen is de tijdsinvestering 2 uren per week op woensdagochtend. Er wordt 2 keer per jaar een fietscursus van 12 lessen gegeven.

Administratief medewerker

Voor vrouwen die administratief vaardig zijn, zijn er 2 Werk Mee trajecten beschikbaar op onze administratie. De Werk Mee trajecten lopen via de gemeente Amersfoort, afdeling Arbeidsintegratie. 

Lees meer over vrijwilligerswerk in het Vrouw en Kind Centrum »