Programma

Het programma van het Vrouw en Kind Centrum is weer actueel!

Bij het Vrouw en Kind Centrum (VKC) ben jij altijd welkom. We zijn daar als vrouwen samen verantwoordelijk voor het programma én voor elkaar. Kom gerust eens langs en zie wat wij voor jou en jij voor ons kunt betekenen.

Met grote regelmaat starten er nieuwe groepen, cursussen en activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je een eigen bijdrage. Soms vragen we een borg. Die krijg je terug bij voldoende aanwezigheid. Vrouwen die vrijwilliger zijn in het VKC kunnen als beloning meedoen aan activiteiten. Zij hoeven dus niet te betalen.

Weet je niet welke activiteit het beste bij jou past? Maak gerust een afspraak voor een gesprek met ons. We helpen je graag om een passende keuze te maken.

September 2019 - Januari 2020

Creatief Ma Di Wo Do Vr
Creatieve groep Wo 09:30-11:30

In de creatieve groep ga je kleuren, tekenen en schilderen. Door iets te maken, ontdek je andere kanten van jezelf en krijg je nieuwe energie. Je hoeft geen teken- of schilderervaring te hebben en je kunt zo instromen.

Startdatum: 11-09-2019
Kosten: 25 euro inclusief materiaal
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Kleding maken Di 09:00-12:00

Kleding maken voor jezelf, je kinderen of familie is handig. Je leert een patroon gebruiken en aan de hand van een patroon een eigen kledingstuk maken. Eigen stof betaal je zelf. Kleine naaimaterialen krijg je tijdens de les.

Startdatum: 10-09-2019
Kosten: 25 euro
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Taal Ma Di Wo Do Vr
Boekenclub Vr 09:30-11:30

VKC voedt je passie voor lezen
Voor wie van lezen en mooie verhalen houdt. We lenen boeken van de bibliotheek, en kiezen samen welk boek interessant is. We lezen samen en praten over de inhoud van het boek. De bijeenkomsten zijn afwisselend en gezellig. Het is belangrijk dat je al kunt lezen, minimaal op niveau A2.
Nieuwe deelnemers kunnen meestal meteen beginnen. Je moet je wel eerst inschrijven.

Startdatum: 13-09-2019
Kosten: Gratis, instroom is mogelijk
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Taal in je Leven Do 09:30-11:30

Hier leer je de Nederlandse samenleving beter begrijpen en kennen. De lessen zijn bedoeld voor vrouwen die al Nederlands hebben geleerd, tot niveau A2.
Het doel is om de Nederlandse taal te blijven gebruiken. We doen praatoefeningen, en soms oefenen we met het schrijven en lezen van het Nederlands. Het is ook heel gezellig.
Tussendoor instromen is mogelijk.
Oppas mogelijk.

Startdatum: 12-09-2019
Kosten: Borg 10 euro
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Vaardigheden Ma Di Wo Do Vr
Budget cursus: 'Grip op geld' Di 09:30-11:30

Wil je meer leren over je eigen geldzaken? Dan is de budgetcursus ‘Grip op geld’ iets voor jou. In 5 keer krijg je inzicht in je persoonlijke inkomsten en uitgaven en maak je een planning. Daarmee kun je gemakkelijker omgaan met wisselende inkomsten en uitgaven. Zo krijg je grip op geld; dat geeft rust.

Voor wie

De budgetcursus is speciaal bedoeld voor vrouwen die werken in het Vrouw en Kind Centrum, maar ook andere vrouwen in Amersfoort zijn welkom. Ook als je de taal of het werken met een computer niet goed beheerst. Het maakt voor de cursus niet uit hoe je financiële situatie is. Iedereen die meer wil leren over geldzaken is van harte welkom.

Startdatum: 19-11-2019
Kosten: Borg: 10 euro
Aantal lessen: 5
Aanmelden

Computerles, beginners Do 09:30-11:00

Goed gebruik van de computer is belangrijk.
Je leert in deze cursus te werken met de muis en het toetsenbord. Je start zelfstandig de computer op, en opent verschillende programma's. Je leert hoe je tekst kunt typen en mooi kunt maken. Je leert ook hoe je gemakkelijk iets kunt veranderen in een tekst. Ook wordt er een begin gemaakt met het gebruiken van internet. Het is belangrijk dat je thuis een computer hebt om te kunnen oefenen.

Startdatum: 19-09-2019
Kosten: 20,00
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Getallen in je leven! Vr 09:30-11:30

Wil je nog beter leren rekenen? De hele dag komen we getallen tegen: hoe ver, hoe veel, hoe lang, hoe kort, hoe laat, hoe groot, hoe klein, hoe warm, hoe zwaar en hoe duur????? Kom dan meedoen met deze cursus.

Deze cursus is voor alle vrouwen in Amersfoort.

Startdatum: 01-11-2019
Kosten: 10 euro borg
Aantal lessen: 8
Aanmelden

Voor kinderen Ma Di Wo Do Vr
Huiswerkhulp Wo Do 14:00-17:00

Van NVA word je wijzer
Kinderen op de basisschool vragen soms extra steun thuis bij het maken van huiswerk. Voor ouders die de taal niet goed beheersen en hun kinderen niet goed kunnen helpen, hebben we huiswerkhulp. Deze hulp is vooral voor kinderen van vrouwen die meedoen in het VKC. De hulp duurt 15 weken.
Huiswerk is voor kinderen op een reguliere basisschool, van groep 5-groep 8.
Er is een wachtlijst, dus je kunt niet meteen terecht.

Startdatum: 05-09-2019
Kosten: 30 euro, in een keer te betalen
Aantal lessen: 15
Aanmelden

Voor vrijwilligers Ma Di Wo Do Vr
Goed Gastvrouwschap Di 12:00-14:00

VKC nodigt je uit
De lessen zijn bedoeld voor gastvrouwen van het VKC. Mensen die hiervoor belangstelling hebben zijn ook welkom. Wat is er nodig om een goede gastvrouw te zijn? We staan stil bij materialen en machines die je gebruikt bij het werk. Er is aandacht voor het maken van een planning. Ook gaan we in op hoe je gasten ontvangt en te woord staat, en hoe je er representatief uit kunt zien.
De training bestaat uit 4 lessen.

Startdatum: 08-10-2019
Kosten: 10 euro, gratis voor vrijwilligers van het VKC
Aantal lessen: 4
Aanmelden

Oppastraining, deel 1, 2 en 3 Ma 12:00-14:00

VKC maakt je spelend wijs
Vrouwen die willen (leren) werken met jonge kinderen krijgen in deze training de basis geleerd van wat kinderen nodig hebben. Het totaal bestaat uit 3 deelcursussen. Deel 1: verzorging en structuur bieden, stimuleren van spelen, en contact met ouders. Deel 2: belangrijkste opvoedvaardigheden. Deel 3: aandacht voor creatieve werkvormen met kinderen.
De lessen worden verzorgd in samenwerking met SOVEE.

Startdatum: 07-10-2019
Kosten: 20 euro, gratis voor vrijwilligers van de Oppas
Aantal lessen: 10
Aanmelden

Vrouwen Nemen de Leiding Di 12:00-14:00

VKC kent de kracht van SAMEN
De training is vrouwen die vrijwilligerswerk doen, of hiervoor belangstelling hebben.
In deze training besteden we aandacht aan vaardigheden die je nodig hebt om goed te kunnen samenwerken. Overleggen, luisteren naar elkaar, kiezen en beslissen, taken verdelen. Je leert de spelregels die hierbij horen.
Voor vrijwilligers in het VKC hoort deze training bij het werk.

Startdatum: 14-01-2020
Kosten: 10 euro, gratis voor vrijwilligers van het VKC
Aantal lessen: 4
Aanmelden

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Kinderen zijn geen reden om thuis te blijven. Overdag is Oppas beschikbaar zodat je mee kunt doen aan het programma. Je moet je wel vooraf voor de Oppas aanmelden.